Следвайте Гласове в ТелеграмУкрайна изпитва такъв недостиг на боеприпаси, че ще

...
Следвайте Гласове в ТелеграмУкрайна изпитва такъв недостиг на боеприпаси, че ще
Коментари Харесай

The Telegraph: До края на месеца Украйна ще свърши ракетите за противовъздушна отбрана

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Украйна изпитва подобен дефицит на муниции, че ще изчерпи ракетите си за противовъздушна защита, с които защитава градовете си до края на месеца, написа британският The Telegraph.

Липсата на муниции ще принуди украинската Противовъздушна отбрана да смъква единствено част от ракетите, изстрелвани против нейната територия.  Това значи, че вместо да се пробва да смъкна четири от пет съветски ракети, както прави в този момент, Украйна ще може да употребява своите системи за противовъздушна защита, с цел да смъкна единствено една от пет ракети.

Това ще има „ забележителен резултат върху градските центрове на Украйна “, цитира Washington Post двама украински чиновници. 

В същото време The Telegraph цитира съветски публични лица, които декларират, че " знаят, че Украйна изчерпва боеприпасите " и са подготвени да нанесат удар.

Изданието обаче се базира и на съветски Telegram канали, свързани с Министерството на защитата на Русия, които настояват, че " украинските сили към момента оказват твърда опозиция и наподобяват релативно добре въоръжени ". 

УНИАН напомня, че редица страни от Европейски Съюз към този момент заявиха подготвеност да се причислят към самодейността на Чехия. Така  Белгия реши да отдели  200 милиона евро за закупуване на артилерийски муниции за Украйна.

Премиерът на Чешката република Петр Фиала, след резултатите от срещата на върха в Париж, съобщи, че  15 страни са подготвени  да се причислят към самодейността, която има за цел да отговори на дефицита на муниции.

Междувременно  украинската войска е подготвена да получи първите  от стотици хиляди 155-милиметрови артилерийски снаряди като част от интернационалните старания за доставка на задгранични доставки, защото напъните на Съединени американски щати да изпратят повече помощ остават в застой в Конгреса.

Източници: Агенция " Фокус ", fakti.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР